Prototype Polderkeramiek

Polderkeramiek is decoratief eetservies direct gemaakt van de grond rondom een boerderij in de Noordoostpolder. Op deze manier kunnen de groenten die voor het avondeten worden gegeten, worden geserveerd van dezelfde grond waarop ze zijn geproduceerd; melk wordt gegoten uit een kan gemaakt van dezelfde aarde als de koe, of een kom wiegen aardbeien in dezelfde aarde waaruit ze groeiden. Elk kleimonster dat is opgegraven op het land van een boer in de Noordoostpolder is verwerkt en verfijnd tot keramisch servies met een geheel eigen identiteit.

Het handgemaakt maakproces van Polderkeramiek weerspiegelt de rechtlijnige vorm van landbouwpercelen in de Noordoostpolder. Tegelijkertijd ontstaat eigentijdse identiteit door de toevoeging van poten, handvatten en tuiten van keramiek, glas en tin uit de traditionele collecties van de bekende Nederlandse bedrijven Royal Tichelaar Makkum, Royal Leerdam en Tingieterij Leerdam. Na de voltooiing van de lijn documenteerde fotograaf Paul Scala het servies in een reeks levendige stillevens die verwijzen naar de sfeer van 17e-eeuwse Nederlandse schilderijen.

Aangeboden wordt een uniek prototype van Polderkeramiek. 

Materiaal: Klei, tin en glas  

Jaartal: 

Prijs op aanvraag
e
Polderkeramiek - Atelier nl
Polderkeramiek - Atelier nl
e
e
e
e
e
e
e
e
e
e
e
Afbeelding
Atelier NL portret

Atelier NL

Atelier NL is de Eindhovense ontwerpstudio van Nadine Sterk en Lonny van Ryswyck. Beiden studeerden af aan de Design Academy Eindhoven in 2006. Hun praktijk toont de waarde van lokale materialen en de sierlijke subtiliteiten van de natuurlijke wereld. In het afgelopen decennium hebben ze een gepassioneerde onderzoeksmethodologie ontwikkeld die de verborgen verhalen van de aarde en alles wat ze voortbrengt onthult - van het landschap als geheel tot op moleculair niveau.