Wandpaneel Vlisco Waxblock VLW4137

Simone Post ontwierp de afgelopen jaren verschillende 'wax prints' voor Vlisco, de Nederlandse fabrikant van onderscheidende stoffen die met aloude methoden en materialen zijn gemaakt en geliefd zijn bij Afrikaanse vrouwen sinds ze in 1846 op de Afrikaanse markt werden geïntroduceerd. Hoewel de patronen zijn ontworpen in Nederland, ze komen tot leven in Afrika waar handelaren en klanten ze benoemen en een speciale betekenis geven. Daarom moet de ontwerper ervoor zorgen dat het patroon voldoende ingrediënten bevat om een ​​verhaal te creëren. Elk jaar worden naast traditionele klassiekers nieuwe ontwerpen geproduceerd om de harten van nieuwe generaties Vlisco-enthousiastelingen te veroveren. De zeer expressieve en creatieve klanten van Vlisco transformeren de stoffen in modieuze looks, die echt uniek zijn.

De print Waxblock VLW4137 is geïnspireerd op 'cowry-schelpen'. Post: "Deze schelpen  zijn in veel delen van de wereld een oud betaalmiddel geweest, ook in West-Afrika. Als je goed kijkt, zie je dat deze nieuwe Vlisco-print volledig is gemaakt van verstrengelde kaurischelpen. Met deze kleurrijke patronen draag je een fortuin.” Geïnspireerd door Afrika, gemaakt met een techniek afgeleid van Indonesische batik, ontworpen en geproduceerd in Nederland, is Vlisco's erfgoed en designsignatuur een multiculturele smeltkroes van schoonheid en industrieel vakmanschap.

Aangeboden wordt een wandpaneel waar de wax print door de ontwerper op is gespannen.  

Materiaal: katoen

Jaar: 2019

 

€ 250.00
e
e
e
Afbeelding
Simone Post

Simone Post

Simone Post (1990) is een multidisciplinaire ontwerper met een focus op in textiel. Simone studeerde in 2015 cum laude af aan de Design Academy Eindhoven en won tal van nationale en internationale prijzen. Haar werk graaft diep in kleur, oppervlak en print. Haar werken ademen kleur en optimisme, maar stellen tegelijkertijd altijd inhoudelijke vragen. Simone heeft een eigen werkplaats in Rotterdam.