The Faux Series

The Faux Series is een verzameling dozen waarvan het oppervlak en de vorm een ingewikkeld bedrieglijk spel spelen. Foto's worden om dozen gewikkeld met behulp van watertransferprints. De vorm van de doos klopt of valt samen met de foto. Glanzende vlekken en texturen lijken afdrukken te zijn, schaduwen en reflecties zijn niet goed uitgelijnd met de vorm, en bij nadere inspectie blijken materialen niets meer te zijn dan dunne lagen watertransferfilm.

Kabel heeft de doosjes gemaakt met hydro dipping. Dat is een techniek waarbij een fotoprint als inktlaag op water drijft. Door een product voorzichtig in dat water te dompelen, hecht de inkt aan het oppervlak. The Faux Series is een onderzoek naar de afwerking van objecten en is geïnspireerd op actuele ontwikkelingen in de fotografie, waar traditionele fotografische print steeds object-achtiger en driedimensionaal wordt. De unieke serie is gemaakt voor een expositie in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. 

Chris Kabel: "De Faux Series is een van de uitkomsten van een Material Fellowship die mij in 2015 door het Nieuwe Instituut is toegekend. Voor deze fellowship deed hij ik uitgebreid onderzoek gedaan naar de stoffelijkheid van het oppervlak. Andere resultaten van de Material Fellowship zijn de tentoonstelling Designing the Surface in Het Nieuwe Instituut." 

Materiaal: bedrukt polyamide

Jaar: 2017

€ 475.00
The Faux - Chris Kabel
The Faux - Chris Kabel
The Faux - Chris Kabel
The Faux - Chris Kabel
The Faux - Chris Kabel
Afbeelding
foto Chris Kabel

Chris Kabel

Chris Kabel (1975) studeerde in 2001 af van de Design Academy in Eindhoven, waarna hij in Rotterdam zijn eigen designstudio startte. Kabel combineert het conceptuele van een ontwerp met het praktische. Hij doet dit door nieuwe materialen te ontwikkelen of hele ‘gewone’ elementen op verrassende wijze te verwerken.