Prototype Seam Chair

De Seam Chair is een experimentele stoel vervaardigd van Pure, een 100 procent geweven polypropyleen doek dat doorgaans wordt toegepast in de ballistische en auto-industrie. Het materiaal is in onverharde toestand naaibaar, en volledig recyclebaar. Het doek wordt in de vorm van een stoel of bank genaaid, met zand gevuld en op 130ºC gebakken. Nadat het zand is verwijderd ontstaat een een superlichte en duurzame stoel of bank waarvan het materiaal oneindig kan worden hergebruikt.

De Seam Chair won de New Material Award 2009 en was een samenwerking met Droog, TU Delft. Composietenlab en Lankhorst Indutech. Het aangeboden exemplaar is een van de twee prototypes van dit innovatieve product (het andere exemplaar zit in een privéverzameling). De stoel was onderdeel van het project Dry Tech II van het ontwerpplatform Droog. De wereldberoemde Knotted Chair van Marcel Wanders maakt deel uit van de Dry Tech I Collection. 

Materiaal: polypropyleen

Jaar: 2006

 

€ 2400.00
Seam - Chris Kabel
Seam - Chris Kabel
Seam - Chris Kabel
Seam - Chris Kabel
Afbeelding
foto Chris Kabel

Chris Kabel

Chris Kabel (1975) studeerde in 2001 af van de Design Academy in Eindhoven, waarna hij in Rotterdam zijn eigen designstudio startte. Kabel combineert het conceptuele van een ontwerp met het praktische. Hij doet dit door nieuwe materialen te ontwikkelen of hele ‘gewone’ elementen op verrassende wijze te verwerken.