Prototype Oscillation Plates

Oscillation Plates is een onderzoek naar hoe objecten kunnen worden gevormd met behulp van zwaartekracht. David Derksen gebruikt hiervoor een slinger als werkende (zwarte)kracht om een serie borden te decoreren. De patronen zijn een grafische weergave van de oscillatie van een slinger en onthullen een verborgen patroon dat in de natuur bestaat. Het resultaat is een spel tussen de wiskundige regels van de natuurlijke oscillatie en de willekeur van de mens die de slingerbeweging initieert. Deze combinatie maakt elk bord uniek.

De aangeboden zijn een uniek eerste prototype en niet geglazuurd. De set is daarom allen geschikt voor decoratieve doeleinden. Het project is tot stand gekomen met steun van Cor Unum Ceramics en VIVID Gallery.

Materiaal: aardewerk en glazuur. Prijzen afhankelijk van grootte bord.

Jaar: 2013

€ 30.00
PLates - David Derksen
e
e
e
e
e
Afbeelding
David Derksen - profiel

David Derksen

David Derksen studeerde in 2009 af aan de Design Academy Eindhoven en rondde in 2011 zijn MSc-graad af aan Industrial Design TU Delft. Tijdens zijn studie begon hij zijn studio in Rotterdam waar hij werkt aan nieuwe verlichting, meubels en andere interieurproducten. Hij wisselt industrieel ontwerp af met meer experimentele projecten waarbij hij de grenzen van materialen verlegt. David Derksen werkt zowel aan zelf geïnitieerde projecten als in opdracht.