De Hendriks Eettafelset

De Hendriks Eettafelset is een nostalgisch ontwerp met een eigentijdse knipoog. Inspiratie voor de eettafel met vier stoelen is de ouderwetse Hollandse slee. Door de afgeronde stoelpoten is het mogelijk om heerlijk te wippen aan tafel. iets wat vooral kinderen graag doen maar wat nooit mag. De Hendriks Eettafelset is uitgevoerd in essenhout. Frank Tjepkema toonde het prototype op de Salone del Mobile in Milaan in 2013 om  een producent te vinden. Het ontwerp is nooit in productie gegaan. 

Het aangeboden exemplaar is een uniek en ongebruikt exemplaar van essenhout en komt uit de persoonlijke collectie van de ontwerper.

LET OP: het exemplaar is niet het aangeboden stuk

Materiaal: essenhout

Jaar: 2013

Prijs op aanvraag
e
e
e
e
e
e
e
e
e
Afbeelding
Frank Tjepkema

Frank Tjepkema

Frank Tjepkema (1970) studeerde cum laude af aan de Design Academy in Eindhoven in 1996. Net als van veel andere studenten in deze periode werd zijn eindexamenwerk opgenomen in de collectie van Droog Design. In 1999 start hij in Amsterdam het ontwerpbureau Tjep. voor product- en interieurvormgeving. Tjepkema streeft bij zijn vormgeving naar een eigentijdse uitstraling door de toepassing van nieuwe materialen en productietechnieken.