Frank Tjepkema

Frank Tjepkema (1970) studeerde cum laude af aan de Design Academy in Eindhoven in 1996. Net als van veel andere studenten in deze periode werd zijn eindexamenwerk opgenomen in de collectie van Droog Design. In 1999 start hij in Amsterdam het ontwerpbureau Tjep. voor product- en interieurvormgeving. Tjepkema streeft bij zijn vormgeving naar een eigentijdse uitstraling door de toepassing van nieuwe materialen en productietechnieken.

Als studio Tjep ontwerpt hij sinds 1999 meubels en andere producten waarbij hij technisch vernuft combineert me de expressiviteit van Dutch design. “Ik probeer een oeuvre te creëren dat de hedendaagse samenleving weerspiegelt, de tijd waarin we leven. Deze stukken kunnen een zekere ironie hebben, maar zijn gemaakt met liefde voor het onderwerp. Mijn meer geëngageerde en artistieke benadering van design is terug te vinden in de exclusieve objecten in gelimiteerde oplages", zegt hij zelf. Tjepkema ontwerpt ook sieraden  en begeeft zich recentelijk ook in de digitale designwereld met de lancering van zijn werk als NFT.  

Naast (digitaal) productontwerp doet Tjepkema ook interieuropdrachten , zoals de cosmetica-afdeling van de Hema en de Easyjet-vertrekhal 4 op Schiphol. Zijn ontwerp voor de British Airways Executive Lounge werd in 2004 op met een Dutch Design Award. Zijn samenwerking met Droog leidde tot een opeenvolging van opmerkelijke projecten zoals de Do Break in 2000 en de Chair of Textures gepresenteerd tijdens Art Basel Miami Beach in 2006.  Zijn werk is opgenomen in de collecties van vooraanstaande musea als het Centraal Museum in Utrecht, het Stedelijk Museum Amsterdam en Boijmans van Beuningen in Rotterdam. 

Afbeelding
Frank Tjepkema

Collectie

Afbeelding
e
Frank Tjepkema
Prijs op aanvraag
Afbeelding
vaas
Frank Tjepkema
€ 4495.00