Over FirstHands

Veel ontwerpers hebben ‘vergeten stukken’ liggen in hun atelier of opslag. Dit kunnen prototypes zijn, halffabricaten of een product met een experimenteel materiaalgebruik of een afwijkende kleur. Wat ook kan: objecten die speciaal voor een presentatie op bijvoorbeeld de Salone del Mobile in Milaan zijn vervaardigd of een laatste item uit een gelimiteerde oplage. Met FirstHands is er eindelijk een platform voor deze unieke objecten.

Hoe werkt het?

Op FirstHands vind je unieke design objecten, aangeboden door de ontwerpers zelf. Je kunt zoeken op de ontwerpers en op productcategorieën. Zie je een object waarover je meer informatie wenst of dat je wilt kopen, stuur een mail naar sales@firsthands.nl waarin het object duidelijk staat vermeld. Na betaling wordt het object aan de deur afgeleverd. Afhalen mag natuurlijk ook! Bij de duurdere stukken is het mogelijk om deze op afspraak te bekijken en bewonderen. Het aanbod is breed dus er is voor ieder wat wils. En blijf vooral vaak terugkomen, want het aanbod op FirstHands wisselt voortdurend.

Wat wordt er aangeboden?

Het gaat onder meer om originele prototypes, kunstzinnige one-offs, unieke kleur- of materiaalexperiment of stukken uit het persoonlijke archief van bekende Nederlandse productontwerpers. In eerste instantie legt het platform zich toe op individuele ontwerpers. Aansluitend zal de collectie worden uitgebreid met stukken uit bedrijfsarchieven of speciale items zoals ingelijste ontwerpschetsen of prints. Dit aanbod zal bovendien voortdurend wisselen. Bij verkoop wordt de collectie aangevuld met nieuwe objecten; ook worden voortdurend nieuwe ontwerpers toegevoegd. Daarbij wordt gestreefd naar een duidelijke samenhang in de collectie. Uiteindelijk is elk stuk uniek maar blijft het aanbod op FirstHands herkenbaar.

Wie zitten er achter FirstHands?

De bemiddeling tussen ontwerpers en de kopers van de objecten wordt gedaan door Tim Erpenbeek de Wolff. Na zijn opleiding als jurist heeft hij zeer diverse functies bekleed. Zo was hij was directeur van auteursrechtenorganisatie Beeldrecht, directeur van een veilinghuis en houdt hij zich de laatste jaren bezig met de in- en verkoop van midcentury modern design via &dewolff.nl. De belangstelling voor design kreeg hij met de paplepel opgediend.

 

 

 

Afbeelding
e