Simone Post

Simone Post (1990) is een multidisciplinaire ontwerper met een focus op in textiel. Simone studeerde in 2015 cum laude af aan de Design Academy Eindhoven en won tal van nationale en internationale prijzen. Haar werk graaft diep in kleur, oppervlak en print. Haar werken ademen kleur en optimisme, maar stellen tegelijkertijd altijd inhoudelijke vragen. Simone heeft een eigen werkplaats in Rotterdam.

Voor Simone is het eindproduct niet per se het meest interessante aspect van het ontwerpproces. Ze heeft een voorliefde voor het proces zelf en experimenteert om het verborgen potentieel van materialen en technieken te ontdekken. Het spel zien als de essentie van alles. Dit resulteert altijd in verrassende resultaten die de grenzen van materialen, ambachtslieden en fabrikanten overschrijden. Haar focus ligt op gedurfd en onverwacht gebruik van materialen, waarbij ze streeft naar het behoud van ambachten en het koesteren van duurzaamheid. Haar werk is aangekocht door meerdere internationale musea, waaronder het Vitra Design Museum, het Centraal Museum in Utrecht en de Cooper Hewitt in New York.

Het bekendste werk is Vlisco Revisited, waarvoor ze nieuwe producten vervaardigde van restmateriaal van de stoffenfabrikant. "Ik heb op de Design Academy stage gelopen bij Vlisco in Helmond. De waxprint is een kostbaar en complex proces. In 27 behandelstappen wordt de print of de stof gedrukt, in dit proces kan gemakkelijk iets fout gaan en als het dan misgaat dan gelijk met meters tegelijk! Om kwaliteit te waarborgen wordt dit materiaal allemaal vernietigd. Doodzonde, dus daar moest ik iets mee doen!" De kleden zijn inmiddels een succesvol product.  

Naast het runnen van haar eigen ontwerppraktijk, is Simone in 2016 een van de initiatiefnemers van Envisions. Op zoek naar samenwerking met verschillende industrieën specialiseert dit collectief zich in het spotten van nieuwe innovatieve mogelijkheden. voor bedrijven en (overheids)instanties. Door samen te werken met deze grote partijen kun je een grotere impact hebben, is het devies van Envisions maar ook van Simones eigen praktijk. Als buitenstaander kan ze bestaande bedrijven een geheel nieuwe kijk en concept brengen. Zo werkte Simone samen met grote bedrijven als Adidas, waarvoor ze een winkel inrichtte met materiaal geproduceerd van oude sportschoenen.

 

Afbeelding
Simone Post

Collectie

Afbeelding
e
Simone Post
€ 250.00
Afbeelding
e
Simone Post
€ 250.00
Afbeelding
e
Simone Post
€ 220.00
Afbeelding
Vlisco Recycled Carpet - Simone Post
Simone Post
€ 1800.00
Afbeelding
Vlisco Recycled Carpet - Simone Post
Simone Post
€ 1500.00
Afbeelding
e
Simone Post
€ 1250.00