Richard Hutten

Richard Hutten (1967) is al meer dan een kwart eeuw een van de bekendste ontwerpers van Nederland. Hij studeert in 1991 af aan de Design Academy Eindhoven met tafels die door hun vorm en afmetingen geschikt zijn voor verschillende functies, zoals de barkruk die bestaat uit twee op elkaar geplaatste tafels. Dit No Sign of Design opgenomen hij deze functionele meubelen in een conceptuele en humoristische stijl. Hutten begon zijn eigen ontwerpstudio in Rotterdam en wordt opgenomen in de collectie van Droog Design, Nederlands ontwerpplatform dat in het buitenland bekendstaat om zijn eigenwijsheid en kritische houding tegenover status.
Hutten staat bekend om zijn onconventionele ontwerp. Zijn ontwerp is de Domoor, een eigenwijze mok met twee reuzegrote oren. Buiten visueel aantrekkelijk bleek de drinkbeker in het gebruik ook goed hanteerbaar voor jonge kinderen en mensen met een handicap. Van het ontwerp zijn in totaal meer dan 1.000.000 exemplaren verkocht. Ook ontwierp hij het interieur van het restaurant in het Utrechtse Centraal Museum, waarvoor hij ook de Centraal Museum Stoel ontwierp.
Huttens zijn opgenomen in de collecties van ontwerpen ontwerplabels als Moooi, Moroso, Offect en Kvadrat. In zijn werkplaats in Rotterdam maakt hij ook meubels in gelimiteerde oplagen. Zijn werk maakt deel uit van de vaste collecties van vijftig musea waaronder het Centraal Museum in Utrecht, het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Vitra Design Museum in Weil am Rhein, MOTI in Breda en het San Francisco Museum of Modern Art.

Afbeelding
Profielfoto Richard Hutten

Collectie

Afbeelding
this
Richard Hutten
Prijs op aanvraag
Afbeelding
e
Richard Hutten
Prijs op aanvraag
Afbeelding
e
Richard Hutten
Prijs op aanvraag
Afbeelding
e
Richard Hutten
Prijs op aanvraag
Afbeelding
e
Richard Hutten
€ 995.00