Raw Color

Raw Color is de Eindhovense studio van grafisch ontwerpers Christoph Brach en Daniera ter Haar, beiden afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Samen met hun team werken zij aan zelf geïnitieerde en in opdracht projecten. De materialisatie van kleur speelt een sleutelrol en kan gezien worden als de kern van het atelier. Raw Color werkt in verschillende ontwerpdisciplines om kleur te materialiseren door de velden grafisch ontwerp, fotografie en productontwerp te combineren. Met hun team werkt het duo aan zelfgeïnitieerde projecten en opdracht van zowel het bedrijfsleven als culturele instellingen. 

“In ons werk proberen we altijd terug te gaan naar de essentie", vertelt Christoph Brach. "Daarom doen wij ook niet aan decoraties of versiering. De vorm moet bijna vanzelf voort komen uit het concept. Ook in onze studio proberen wij ons met essentieel dingen te omringen, en opgeruimde basis en overzichtelijkheid is hierin belangrijk. Al moet er ruimte blijven voor experiment. Zo is ook de recente serie klokken ontstaan. In het model ’Graphic Time - Dot’ schuiven drie geperforeerde halve cirkels over elkaar. Omdat het klokwerkje niet veel gewicht aan kan, was het belangrijk om zo veel mogelijk gewicht te besparen, door materiaal weg te nemen. Maar die drang tot eenvoud is niet ideologisch. Uiteindelijk moet ons werk in de eerste plaats mooi zijn.”

De esthetiek van Raw Color oogt clean en eenvoudig, een aspect dat ze proberen te communiceren en hoog te houden in hun visuele werk, waarbij kleur natuurlijk het verbindende element is. Het werk is ‘raw’ omdat het naar de kern duikt, strevend naar eenvoud. En het 'color' is niet alleen omdat het duo de kunst van kleuren sterk beheerst, maar ook omdat het een element is dat aanwezig is in alle verschillende gebieden die ze onderzoeken - grafisch ontwerp, fotografie en product. De combinatie van 'raw' en 'color' staat voor de diversiteit van hun werk. Raw Color werkte onder meer voor: Adidas, Arco, Design Academy Eindhoven, De Ploeg, Dutch Design Week, Dutch Invertuals, Forbo, Samsung het TextielMuseum.

 

Afbeelding
Raw Color

Collectie

Afbeelding
e
Raw Color
Prijs op aanvraag
Afbeelding
e
Raw Color
Prijs op aanvraag
Afbeelding
e
Raw Color
€ 2250.00