David Derksen

David Derksen studeerde in 2009 af aan de Design Academy Eindhoven en rondde in 2011 zijn MSc-graad af aan Industrial Design TU Delft. Tijdens zijn studie begon hij zijn studio in Rotterdam waar hij werkt aan nieuwe verlichting, meubels en andere interieurproducten. Hij wisselt industrieel ontwerp af met meer experimentele projecten waarbij hij de grenzen van materialen verlegt. David Derksen werkt zowel aan zelf geïnitieerde projecten als in opdracht.

"Objecten maken is als spelen met de natuurkrachten op schaal." Zo vat Derksen zijn ontwerppraktijk kernachtig samen. De natuurwetenschappen en specifiek de eigenschappen van materialen zijn de belangrijkste inspiratiebronnen . Het gedrag van materialen en hun verwerkings- en constructiemethoden staan ​​centraal in zijn werk. In zijn ontwerpen probeert hij de schoonheid van materialen en de manier waarop objecten worden gemaakt tot uitdrukking te brengen.

In 2015 is David Derksen genomineerd voor de Young Designer Award als onderdeel van de Dutch Design Awards. Momenteel is hij gastdocent bij Master Industrial Design aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In 2019 begon hij te werken als creatief directeur voor WL Ceramics, een porseleinfabrikant. In 2021 startte hij zijn eigen verlichtingscollectie ARRAY. Samen met andere founding partners wordt in 2022 een nieuw Nederlands verlichtingsmerk Atelier Artiforte gelanceerd.

Afbeelding
David Derksen - profiel

Collectie

Afbeelding
PLates - David Derksen
David Derksen
€ 30.00
Afbeelding
kastje
David Derksen
Prijs op aanvraag
Afbeelding
e
David Derksen
€ 900.00
Afbeelding
e
David Derksen
Prijs op aanvraag