Chris Kabel

Chris Kabel (1975) studeerde in 2001 af van de Design Academy in Eindhoven, waarna hij in Rotterdam zijn eigen designstudio startte. Kabel combineert het conceptuele van een ontwerp met het praktische. Hij doet dit door nieuwe materialen te ontwikkelen of hele ‘gewone’ elementen op verrassende wijze te verwerken.

In feite probeert Kabel slimme technische oplossingen en esthetiek samen te laten komen in zijn ontwerpen. Hij is niet geïnteresseerd in een kenmerkende stijl, maar in plaats daarvan blijft hij dicht bij de inspiratie die hij put uit het experimenteren met materialen en technieken. Waar andere ontwerpers de nadruk leggen op vakmanschap of het vertellen van verhalen, richt Kabel zich vooral op eenvoud van vorm en slimheid van technische constructie. Esthetiek volgt bij hem op een natuurlijke manier.

Kabel combineert een interesse in harde wetenschap met een intuïtieve benadering van het ontwerpen van alledaagse voorwerpen. Het ontwerpproces begint met een onderzoek en analyse van een product. Waarna het dromen , per ongeluk ontdekken en vooral experimenteren met materialen, kleuren en vormen kan beginnen. Hij ontwerpt van meubels tot verlichting voor designlabels, architecten, culturele instituten en ontwerpgaleriën. Ook is hij professor aan de Design Academy Eindhoven en aan het Ecole Cantonale d’Art in Lausanne (ECAL). Zijn ontwerpen zijn onder andere te vinden in de vaste collecties van het MoMa in New York, het Boijmans van Beuningen in Rotterdam en het Stedelijk Museum in Amsterdam.
 

Afbeelding
foto Chris Kabel

Collectie

Afbeelding
The Faux - Chris Kabel
Chris Kabel
€ 475.00
Afbeelding
bubblicious Chris Kabel
Chris Kabel
€ 400.00
Afbeelding
Chris Kabel
Chris Kabel
€ 75.00
Afbeelding
Office Party - Chris Kabel
Chris Kabel
€ 975.00
Afbeelding
Flames - Chris Kabel
Chris Kabel
€ 2500.00
Afbeelding
Muntvaas - Chris Kabel
Chris Kabel
€ 555.00
Afbeelding
Seam - Chris Kabel
Chris Kabel
€ 2400.00