The Stone House Chair

Stefan Scholten presenteerde tijdens Milan Design Week 2020 zijn eerste soloproject: The Stone House. Deze impressie van een huis van marmer en travertin bestond uit meubels waarvoor acht verschillende steensoorten werden toegepast. Daarbij is eeuwenoud vakmanschap gecombineerd met geavanceerde productietechnieken als computergestuurde freesmachines. Het marmer is door Stefan Scholten geselecteerd uit het restmateriaal van de groeves die in de berg liggen, waarmee de aantasting van het landschap nihil is. De grillige gevormde afvalstukken uit de productie van de groeves is gecombineerd met gekleurd travertin.

The Stone House is het eerste soloproject van Stefan Scholten na het uiteengaan van Studio Scholten & Baijings. Hij ziet deze overgang niet als een afsluiting van een periode maar een voortzetting van zijn reeds 25 jaar durende ontwikkeling als ontwerper. Zijn huidige werk oogt “minder streng” door zijn “nieuwe vrijheid en hervonden energie”, aldus de ontwerper zelf. 

Het aangeboden stuk is een unieke stoel gemaakt voor de presentatie The Stone House op de Milan Design Week in 2020. Het markeert een nieuwe periode in het oeuvre van Stefan Scholten. 

Materiaal: Aluminium, marmer en travertin

Jaar: 2020

Prijs op aanvraag
e
e
e
e
e
e
e
e
Afbeelding
Stefan Scholten

Stefan Scholten

Stefan Scholten (1972) ontwikkelde zich na zijn afstuderen aan de Design Academy Eindhoven in 1995 tot een internationaal bekende naam binnen de ontwerpwereld. De afgelopen twintig jaar groeide hij uit tot een gezichtsbepalende naam binnen het vermaarde Dutch design. Het prestigieuze designmagazine Wallpaper kroonde zijn werk onlangs nog tot ‘Best Design of the Year’. Sinds 1995 leidt hij zijn eigen ontwerpbureau.