Industrieel protoype This Chair

De This Chair van Richard Hutten voor de meubelmerk Lensvelt is een van de meest verkochte stoel uit zijn oeuvre. Het is ook de meest comfortabele stoel door de flexibele kuip. De stoel is stapelbaar en vederlicht maar ook ijzersterk. En hij is heel betaalbaar. Stoelen hebben namelijk een raar omgekeerd economisch principe: hoe goedkoper hij is, hoe belangrijker het is dat je er lekker op zit. Na de eerste editie van houtfineer is er inmiddels ook een versie met armleuningen en van kunststof in productie. Ook is er een hoge kruk.  

Het aangeboden exemplaar is een industrieel prototype uit de fabriek van Lesnvelt en komt uit het archief van de ontwerper

Materiaal: fineer, triplex en roestvrijstaal

Jaar: 2005

Prijs op aanvraag
this
e
e
e
Afbeelding
Profielfoto Richard Hutten

Richard Hutten

Richard Hutten (1967) is al meer dan een kwart eeuw een van de bekendste ontwerpers van Nederland. Hij studeert in 1991 af aan de Design Academy Eindhoven met tafels die door hun vorm en afmetingen geschikt zijn voor verschillende functies, zoals de barkruk die bestaat uit twee op elkaar geplaatste tafels. Dit No Sign of Design opgenomen hij deze functionele meubelen in een conceptuele en humoristische stijl.