High Tea Pot

De High Tea Pot is gemaakt van porselein maar lijkt op een levensechte varkensschedel. De High Tea Pot was een ontwerp voor de tentoonstelling Delicious Decadent in Keramiekmuseum Princessehof in 2003. Het product moest overdaad en weelde verbeelden en is gebaseerd op Romeinse recepten en zeventiende-eeuwse pronkstillevens; lust en leed komen hier samen. De pot is gemaakt van bone china: porselein vermengd met as van beenderen. De originele theepot gaat vergezeld van een theemuts van dierenbont. Dat bont straalt  straat luxe uit, maar is afkomstig van een muskusrat. De afwerking is met roestvrijstaal en leer. Somers maakt met haar ontwerpen iets bijzonders van alledaagse objecten. Je kijkt daardoor met maar aandacht naar de spullen om je heen. Je kunt de theepot ook daadwerkelijk gebruiken. Maar je ook een exemplaar bewonderen in het Stedelijk museum AmsterdamMuseum Boijmans van Beuningen en het Victoria and Albert Museum in Londen.

Het aangeboden exemplaar is een artist proof van de porseleinfabrikant met een haarscheurtje van één millimeter bij de opening. De ‘theemuts’ van bont is tegen een meerprijs leverbaar.

Materiaal: porselein

Jaar: 2003

€ 1100.00
e
e
e
e
e
e
Afbeelding
Profielfoto Wieki Somers

Studio Wieki Somers

Studio Wieki Somers is in 2003 opgericht door Wieki Somers en Dylan van den Berg, die beiden afstudeerden aan Design Academy Eindhoven. Het oeuvre van de studio kenmerkt zich door een gevoeligheid voor materialen, technologisch vernuft en fantasie. De duo werkt voor een grote verscheidenheid aan internationale klanten, zoals Alexander McQueen, Arita, Hermès, Valerie Objects, Kvadrat en Galerie Kreo.