Frozen in Time Flower

Voor de designgalerie KREO in Parijs ontwerpt Studio Wieki Somers in 2011 de poëtische collectie Frozen in Time, een serie kasten tafels en lampen die lijken bedekt met een dunne laag ijs. Inspiratie voor deze kunstzinnige collectie is een fotoboek dat Somers vond op een rommelmarkt. “Op een winterdag in 1978 was Noord-Nederland bedekt onder een ijslaag, omdat meteen na een regenbui zware vorst intrad. Alles was bevroren en het moet doodstil zijn geweest. Die verstilling hebben we willen vangen in krukjes, lampen, vazen en kasten.”

Archetypische vazen, banale verlichtingarmaturen en andere alledaagse voorwerpen worden versmolten met sierlijke bloemendecoraties door het meerdere keren te dompelen in een bad met hars. Uiteindelijk vormt zich over deze producten een centimeter dikke laag van semitransparante kunststof. “Dat deze hars alleen uithardt als het wordt blootgesteld aan uv-licht oftewel de zon, is een prachtig toeval dat de betekenis van het ontwerp versterkt.” Naast de meubels werd voor deze tentoonstelling een serie van 20 unieke bloemen ontworpen die bedekt lijken met een laagje ijs. Ze zullen nooit verwelken maar zijn ‘bevroren in de tijd’.

Het aangeboden exemplaar is een van de unieke twintig bloemen, uit de persoonlijke collectie van Studio Wieki Somers.

Materiaal: zijde bloemen, kunsthars en een uv-toplaag

Jaar: 2010

€ 1475.00
e
e
e
e
e
e
Afbeelding
Profielfoto Wieki Somers

Studio Wieki Somers

Studio Wieki Somers is in 2003 opgericht door Wieki Somers en Dylan van den Berg, die beiden afstudeerden aan Design Academy Eindhoven. Het oeuvre van de studio kenmerkt zich door een gevoeligheid voor materialen, technologisch vernuft en fantasie. De duo werkt voor een grote verscheidenheid aan internationale klanten, zoals Alexander McQueen, Arita, Hermès, Valerie Objects, Kvadrat en Galerie Kreo.