Floating Frames Spotlight

Floating Frames is een collectie interieurobjecten die door Kiki van Eijk met de hand gevlochten en in de basis gemaakt van geanodiseerd aluminium. De collectie bestaat uit lampen en klokken, in formaat variërend van 30 centimeter tot meer dan twee meter; de productieperiode was van 2010 tot 2013. Kiki van Eijk: "Floating Frames is een familie van objecten die alleen het skelet laat zien van wat ze zouden kunnen zijn, maar toch een volwaardig functioneel zijn. De objecten bevinden zich tussen fictie en realiteit, zijn ultratransparant en lijken in de ruimte te zweven."

Het aangeboden exemplaar is een spotlight, waarvan slechts één exemplaar is vervaardigd. Op een frame van gevlochten aluminium is een 'lampenkap' van aardewerk bevestigd. 

Materiaal: geanodiseerd aluminium, aardewerk, ijzerdraad, snoer, fitting en stekker  

Jaar: 2013 

€ 6150.00
e
e
e
e
e
e
Afbeelding
Kiki van Eijk

Kiki van Eijk

Sinds haar afstuderen (cum laude) aan de Design Academy in 2000 heeft Kiki van Eijk (1978) een oeuvre geschept dat even divers als herkenbaar is. Haar handgemaakte objecten worden verkocht in het exclusieve galeriecircuit maar worden ook als seriemeubel geproduceerd door avontuurlijke designlabels als Moooi en Nodus. Ze ontwierp de tentoonstelling Azië–Amsterdam in het Rijksmuseum; haar eigen werk is opgenomen in collecties van het Zuiderzeemuseum en het Noord-Brabantsmuseum, onder andere.