Flames

Flames oogt als een klassieke kandelaar maar brandt op gas in plaats van kaarsen. De kandelaar wordt op een klein gastankje geschroefd. De Deze 'kandelaar op gas' maakte lange tijd deel uit van de Droog-collectie. De ruwe industriële gasleidingen en gastank zijn wit gecoat en hun slanke vorm roept een romantische kroonluchter op die een flikkerend licht werpt. Uniek aan dit exemplaar is de uitvoering met 6 armen. De armen zijn aangesloten op een standaard campinggasfles. De hoogte van de vlammen kan eenvoudig worden aangepast door de gastoevoer verder open of dicht te draaien.

Flames maakt gebruik van eenvoudige en goedkope materialen als de utilitaire campingkachel. Altijd betrouwbaar, stevig en praktisch. Chris Kabel: "Ik kijk naar dingen alsof ze nog nooit eerder zijn gezien, dan ontleed ik ze en daarna zet ik ze weer in elkaar volgens mijn eigen regels." 

Andere exemplaren van Flames zijn opgenomen in de collecties van: Collection of Fonds Nationale d'Art Contemporain in Frankrijk, Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, Institut für Auslandsbeziehungen in Duitsland

Materiaal: metalen gaspijp en gastank 

Jaar: 2007

€ 2500.00
Flames - Chris Kabel
Afbeelding
foto Chris Kabel

Chris Kabel

Chris Kabel (1975) studeerde in 2001 af van de Design Academy in Eindhoven, waarna hij in Rotterdam zijn eigen designstudio startte. Kabel combineert het conceptuele van een ontwerp met het praktische. Hij doet dit door nieuwe materialen te ontwikkelen of hele ‘gewone’ elementen op verrassende wijze te verwerken.