The Fans

Het uitgangspunt voor de installatie The Fans is de combinatie van twee intrigerende fenomenen. Aan de ene kant is het kleur en zijn fysieke kwaliteit; aan de andere kant is het het element van beweging en zijn dynamische karakter. Om deze kwaliteiten te verenigen is gekozen voor de elektrische ventilator als hulpmiddel. Op een podium laat een groep van drie fans hun verschillende toestanden laten zien door een choreografie uit te voeren die kleur en beweging vermengt. De ventilatoren gaan afwisselend aan en uit en bewegen daarbij op verschillende snelheden. 

Een grote installatie met veertien ventilatoren is aangekocht voor de collectie van het Stedelijk Museum in Amsterdam. De aangeboden installatie is uniek en bestaat uit drie ventilatoren. 

Materiaal: drie ventilatoren op een blankhouten sokkel

Jaar: 2014

Prijs op aanvraag
e
e
e
e
e
Afbeelding
Raw Color

Raw Color

Raw Color is de Eindhovense studio van grafisch ontwerpers Christoph Brach en Daniera ter Haar, beiden afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Samen met hun team werken zij aan zelf geïnitieerde en in opdracht projecten. De materialisatie van kleur speelt een sleutelrol en kan gezien worden als de kern van het atelier. Raw Color werkt in verschillende ontwerpdisciplines om kleur te materialiseren door de velden grafisch ontwerp, fotografie en productontwerp te combineren.